2014. október 2., csütörtök

Omurice - 오므라이스



Az omurice-ot  a Rooftop Prince című koreai sorozatban láttam először, és rögtön el akartam készíteni. Ám ekkor még nem is sejtettem, hogy ez az egyszerű étel nem csak az én kedvencem lesz, hanem Anyukám is megemlíti, hogy mikor csinálunk már legközelebb.


Omurice - 오므라이스

Hozzávalók (2 személyre):
- kb. ¾ csésze főtt rizs
- 2 szál virsli
- zöldségek (ki mit szeret, pl. répa, uborka, cukkini, paprika, paradicsom, zöldbab, gomba, kukorica, stb., de egyszerű mirelit zöldségmixet is lehet használni, akkor nem kell bajlódni az aprítással)
- olaj
- ketchup
- 4 tojás
- só

Elkészítés:
A virsliket apró kockákra vágjuk, a zöldségeket is felaprítjuk.
2 evőkanál olajat forrósítunk, hozzáadjuk a kockákra vágott virslit és zöldségeket, közepes hőfokon olyan 3 percig kavargassuk. Ekkor adjuk hozzá a főtt rizst. Keverjük össze, és sózzuk meg. Ha akarjuk, akkor só helyett adhatunk hozzá pl. halszószt is. Ízlés szerint használhatunk ekkor is ketchupot. További öt percig kavargassuk.
Üssünk fel két tojást, adjunk hozzá két csipet sót.  Tegyünk olajat egy serpenyőbe, és öntjük bele a tojást. Ha egy kicsit kezd szilárdulni, akkor a közepébe tegyünk egy adagnyi  zöldséges-virslis-rizses keveréket, és próbáljuk meg két oldalról szakadásmentesen ráhajtani a tojás szélét. Ha sikerült felhajtani, akkor fordítsuk meg ezt az egészet, és alulról is süssük egy kicsit. Ezután tegyük egy tányérra, és díszítsük a tetejét ketchuppal.
Ismételjük meg ezt a folyamatot a másik két tojással is.
Igazából ez olyan finom, hogy simán lehet dupla adaggal számolni.


Aki videón is meg szeretné nézni, ezt ajánlom: http://youtu.be/tcdaVjkcogk
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése